01.04.2020. Komandant štaba za vanredne situacije opštine Batočina doneo je naredbu koja se odnosi na sledeće:
Од четвртка 02.04.2020. године,
1. Обавезују се сви малопродајни објекти ИЗУЗЕВ ПРОДАВНИЦА ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА И АПОТЕКА на територији општине Баточина, да продају организују по систему шалтера или пултова који од улазних врата неће бити удаљени више од једног метра (1 м), односно на тај начин што ће запослени доносити артикле купцима и спречити да купци сами прилазе рафовима и узимају артикле. Предлаже се власницима малопродајних објеката-трговинских радњи да обезбеде да један или више запослених ради на каси, а да други запослени од купаца узимају требовање и новац, уместо њих спакују, плате и додају артикле на шалтеру или пулту.
2. Сви власници малопродајних објеката на територији општине Баточина дужни су да под хитно и без одлагања онемогуће окупљање и конзумирање алкохолних и других пића испред самих објеката.
3. Престаје са радом главна пијаца у улици Цара Душана, као и мала-дневна пијаца у улици Краља Петра I.
4. У објектима услужне делатности (фризерски и козметички салони, кројачи, обућари итд... ), у истом тренутку може се налазити само један клијент и запослени, уз поштовање мера заштите.
5. Сви радници који у време вандредног стања имају радну обавезу, као и сви грађани који улазе у затворене објекте, у свим објектима без изузетка, у ОБАВЕЗИ су да носе заштитне маске.
6. Обавезује се Комунална инспекција општине Баточина да се стара о спровођењу ове наредбе.